<< JuJi >>

Wednesday, October 27, 2004

ini pulak anak buah yang ke-15 kalo x silap..hehe ramai sgt sampai x ingat yg ke baper..jenuh la nk bagi duit raya.. Posted by Hello
anak sedara baruku..FaRaH aMaNiNa..geramnye pipi rasa nk cubit2..hehe..siap le raya ni mesti kena cubit punyer.. Posted by Hello

Monday, October 25, 2004

Monday Blues...

Ngantuknyer...ari isnin la katakan..monday blues..mlm td sampai rumah pun kol 12 mlm..dr ipoh kol 9 lebih..dlm keter aku ngan lia tido jer..hehe sian kt kak zura drive sorg2..almaklumler bertolak pun lepas buke pose memang ngantuk le jawabnyer..

aku x rancang pun nak balik kg sabtu lepas..kononnnye nak blk weekend ni la..ari jumaat ari tuh jenuh dah lia ngan kak zura ajak blk..tp aku tanak..hehe jual mahal konon..ntah mcm mane ari sabtu tu..tetiber je rasa nak balik..sepantas kilat aku siap2 kemas beg terus gi pudu..nasib ade tiket tu pun bas tambahan..kena la bayo RM15 padahal tiket gi ipoh selalunya RM11.30 jer..plan semalam terpaksa la aku kanselkan..sori ek..takper..weekend ni kan ade lagi... :-) sampai kt ipoh adik aku ambik..sampai pun dah dekat nak bukak pose..memang ngam2 jer sampai rumah lg 5 minit nak bukak pose..2 hari bukak pose kat kg memang best..yela..makan masakan mak..ermm sedapnyer..tp ari tu xde sape yg balik..yg ade kt rumah pun penghuni tetap mak,apak,eh n aus..kakak2 aku ingat aku blk weekend ni sbb tu diorg x blk kg sebab last week dh blk..kalau tak mesti ramai bukak pose kt rumah..lagi meriah..

ari ni kt opis x bz mcm last week..upload training dh abis..dh xde keje sgt..dptler nak relax sikit..kalo x bukak pose pun x sempat kt rumah..seminggu bukak pose kt opis..ngan user..tp yg plg best ari rabu tu bukak pose kt dewan perdana..pree la katakan..isnin depan bukak pose situ lg..kali nih prodata nyer staff sumer bukak pose situ..prodata sponsored..ari ni keje aku baca email jer..seminggu tak bukak dh penuh inbox..tp lepas ni mesti dtg keje conversion punyer la..ermm aku x kesah janji cuti raya tetap ade...

Monday, October 18, 2004

D'Saji - Buffet Ramadhan Al-Mubarak Kembali Lagi...
jom kite berbuke kt Dewan Perdana Felda..cantek wooo dlm dewan tu..RM36 utk dewasa dan RM20 utk kanak2..ape lagi..jom!!
 Posted by Hello

Hepi Besday to Me...!

Hepi besday to me..hepi besday to me..hepi besday to myself..hepi besday to meee...keskeskes...Semalam (17 Oktober) genapla usia aku yg ke-25 tawon..semoga dimurahkan rezeki,dipanjangkan umor dan berbahgia selalu..alamak dh suku abad rupenye aku ni ek..xpe..janji menten awet muda..hehehe..thanks 2 all my pren yg still ingat kt besday aku..uhuk uhuk ingat gak korg ek..terharunyer..umor dh 25 ni..so xleh berperangai mcm budak2 lg dah..hehe

Hari ni lega sangat aku rasa..nak tau sebab ape..sebabnye aku ngan sal dh terlepas dari conduct training..fuhh lega sungguh..itu pun x sure lg la..buatnye diorg tarik balik soh conduct gak x tau la nk kata ape lg..aku bukan ape..dah la aku x baper paham module tu..takkan nak ajar user dh la satu kelas 20 org..mencabar tuh..setakat assist aku x kesah lg..dh la nk prepare manual lg..nak menten data user tu lg..mane sempat nk belaja..mcm ari ni sibuk sgt dr pg sampai petang ngan keje keje keje..tp best gak sbb x rasa mcm pose pun..tgk2 jam dh kol 4 dh nak balik..kan best..

alamak ari ni cm kena blk lmbt jer..hamdan dh soh tunggu tu..maksudnya data tu kena siapkan ari ni gak ler ek..alahai esok leh tak hamdan..uhuk uhuk nanti x sempat nk buke pose kt rumah..okla keje dh banyak ni...chow..

Friday, October 15, 2004

Hari pertama di bulan pose...

Hari ni dah masuk 1 Ramadan bermaksud semua umat Islam dah mula mengerjakan ibadah puasa..biasela kalo 1st day pose tu mestila rasa lain sikit..rasa penat + mengantuk yg amat sangat..aku tgk kt opis ari nih pun environment die lain drpd selalu..bukan ape..senyap semacam je..sumer org pose la katakan..kalo tak tu,riuh rendah..tapi aku rasa kejap je senyapnyer ni, 2-3 ari lg sure riuh balik terutama masa nak raya nanti..hehehe..

Aku ari ni sirius ngantuk gilos..yela mlm td tido lewat pastu bgn sahur plak kol 4.45 pastu terus x tido sampai la ni..:s..asyik menguap jer kejenye..tp xpe aku tgk ramai jer nguap hehe..tp pastikan mulut tu ditutup ek kalo x masuk lalat nanti abis batal pose korg tu..keskeskes.. Alamak dh kol 4.30...jap gi nk blk..okla nk gi smyg pastu balik!! c yaaa..n selamat berbuka puase sumer!!

Puasa yg berkesan utk kesihatan...

Cara berbuka dan bersahur yang berkesan:

* Berbuka dengan buah dan air bertapis yang tidak dimasak (guna water-filter). * Solat Maghrib terlebih dahulu bagi memberi peluang perut mencerna makanan * Makan makanan yang senang hadam dan kurangkan masakan berminyak,berempah dan pedas.Seelok-eloknya makan sayur,tahu dan kekacang. * Kurangkan kadar makanan dari biasa * JANGAN minum air sambil makan. Insya-Allah jika makan secara perlahan-lahan, masalah tercekik tidak akan berlaku. * Minum air putih atau teh herba atau minuman yang mengandungi getah anggur,buah kembang semangkuk dan biji selasih sebanyak yang terminum. Waktu sahur elok makan buah dan susu atau sebarang makanan cecair. Cara berpuasa yang tidak berkesan: * Makan terlalu banyak (waktu sahur dan berbuka) * Makan makanan yang pedas dan berempah serta payah hadam * Makan terlalu banyak daging binatang terutama bagi pengidap batu karang, gout dan alahan. * Mengulangi makan sepanjang malam. * Kurang minum air pada malam hari atau lebih minum air semasa makan * Tidur selepas kenyang makan

Makanan yang menjejaskan khasiat puasa kerana mengandungi bahan kimia:
* Kopi dan teh. * Air paip masak yang tidak ditapis. * Makanan yang ada bahan pengawet, pewarna, perasa tiruan seperti burger, sosej, mee segera, air tin & kotak, air squash, nugget dan seumpamanya. * Makanan masin perlu dielakkan semasa berpuasa kerana ia menyebabkan air bertakung dalam badan (water retention) * Merokok

Wednesday, October 13, 2004

Hadiah Dan Makna Tersirat........

Sekadar renungan..the meaning of presents....
Setiap hadiah yang anda beri kepada kawan/kekasih/isteri/suami anda mempunyai maksud yang tersirat...

JAM TANGAN.......... Tanda meningati setiap masa dan waktu.
CINCIN.........Tanda ikatan kasih yang abadi.
GELANG.............Tanda mesra
RANTAI LEHER.......Ikatan cinta yang perlu perhatian.
SUBANG.............Tanda penghargaan dan penghormatan.
KASUT..............Sentiasa mengambil berat/prihatin.
PAKAIAN/KAIN.......Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.
PAYUNG.............Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
MINYAK WANGI.......Tanda cinta
BINGKAI GAMBAR.....Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.
BUKU............... Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
BUNGA...............Tanda perkenalan dan tanda sayang
COKELAT ........ semanis cintamu.
LAGU/CD/KAD UCAPAN......... mengabadikan cinta
SEJADAH DAN ALQURAN.........tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.
PssssTT..heheeheehehe... Satu lagi.... zaman mellinieum....

HANDPHONE...tandanya.... kau jangan lari dari ku!!!!.......aku kan cari kamu walau dimanapun... melainkan kalau handphone tu ditutup.....

HADIAH PALING BERHARGA DALAM DUNIA!! MASUK MEMINANG......tandanya dia serius dan betul2 seriuss..!

Tuesday, October 12, 2004

My FiRsT bLoG...

ermmm aku pun tak tau ape masalah blog aku yg sebelum ni..takleh kuar shout box die..aku tengok coding die pun dh pening paler...sal pun dh tolong tengokkan tp still gak x mo kuar(anyway thanks sal hehe)... almaklumlah aku dh lama meninggalkan zaman programming..keje skrg ni pun mmg aku x sentuh coding langsung...so nampak gayanye terpaksalah aku create blog baru ni... nampaknye kenala aku paste blk ape yg aku tulih sebelom ni..

sumer org tau kan ade perlawanan antara perak vs tganu utk merebut piala FA ahad lepas..for sure la pasukan yop menang kan..cayalah Perak..kejor yop kejor le katakan..hehe jgn mare ek org ganu..memang berbaloi ler my brothers (abg el,abg jie,eh n aus) gi bkt jalil mlm tadi..siap bawak kakyong (anak sedara aku yg baru 3 tawon) tu..ntah mcm mane le die kt stadium tu..dengan org ramai nyer bising2 lg selesa ke tak budak comey sorg tu..siap gilir2 babah n pakcik2 die dukung..hehe..ape2 pun tahniah utk pasukan yop!! :D

pastu yang kelakarnye lepas perak menang,kt opis semalam ramai plak yg ngaku org perak..ade org lenggong ler,org bukit maxwell ler...heheheh lawak betoi ler kome ni..:p